Aan het werk op elektrisch wiedbed
Elektrisch wiedbed van Elatec op akker

Elektrische kracht bij lage snelheid

Al lijkt het op lage snelheid misschien allemaal eenvoudig, heb je wel eens weg proberen te fietsen met je wiel tegen een stoeprand aan? Een wiedbed zal in het land ook wat kuilen en soms natte sporen tegenkomen, waarbij je graag stabiel doorgaat. De elektromotoren van Elatec geven je kracht bij deze hele lage snelheid. Dus als je bijvoorbeeld met 0,5 kilometer per uur aan het wieden bent, dan kan hoef jij je geen zorgen te maken dat elke kluitje voor je wiel de machine tot stilstand brengt of dat je handmatig gas moet geven. 

Het elektrische wiedbed van Elatec kent dus ook kracht op lagen snelheid. De 'koppelkromme' van deze elektrische machines is een enorm voordeel. 

Elatec richt zich daarmee op het zetten van een nieuwe standaard voor wiedbedden, om het zelfs op te nemen tegen de grotere 12+ persoons wiedbedden. Dit elektrisch wiedbed is door de ingenieurs van Elatec van begin tot eind helemaal ontworpen om autonomie en efficiëntie aan de bestuurder te geven. 

Elektrische kracht, ook tot 10 km/u

Inmiddels rijden de eerste trekkers bemand en onbemand van het prototype in Frankrijk bij Elatec. Het voorbeeld van trekkracht, ook op hogere snelheden. Bekijk hier bijvoorbeeld een actiefilmpje met cultivator op het land. Maar ook op lage snelheid kent de trekker zijn kracht... en dat merk je al, wanneer je de trekker gemakkelijk van- en op een aanhanger rijdt. 

Een extreem fijne en kinderlijk eenvoudige bediening, is de bonus op per wiel geregelde trekkracht. Een heel korte bocht omgaan met een 'actief differentieel' voelde zo stevig en gemakkelijk. 

Elatec elektrische trekker